< Tilbage

Eurovision Song Contest 2020 AFLYST18-03-2020 - 15:30

Frygt for corona smitte fører til historisk aflysning af den legendariske sangkonkurrence.

Den både frygtede- og berygtede coronavirus fortsætter med at skabe overskrifter, som aldrig før er set i historien. Nu er turen kommet til Eurovision Song Contest 2020, som i midten af maj skulle være løbet af stablen i Rotterdam. Men årets ultimative sangkonkurrence med op i mod 180 millioner tv-seere er blevet aflyst, lyder den triste melding fra EBU (European Broadcasting Union), der står bag Eurovision, skriver dr.dk. På baggrund af den stadig stigende spredning af coronavirus i Europa og mange landes massive restriktioner, gør det umuligt for os at afholde begivenheden som planlagt. Vi er dybt skuffede over situationen, udtaler Jon Ola Sand, der er Executive Supervisor for Eurovision Song Contest.

Den rigtige beslutning

Årets Eurovision Song Contest skulle have været med dansk deltagelse ved duoen Ben & Tan med nummeret 'Yes', som for ikke længe siden blev en suveræn dansk vinder med hele 61 procent af stemmerne. At Eurovision Song Contest 2020 nu er blevet aflyst giver dog god mening set i lyset af situationen i Europa, lyder det fra DR's redaktør for underholdning Jan Lagermand Lundme. Lige nu skal alle kræfter bruges på at komme coronavirus til livs, men det er selvfølgelig super ærgerligt - også for Ben & Tan, der skulle have været afsted for at forsvare de danske farver i år.

Udskydelse ikke en mulighed

Op til aflysningen har der været en del rygter om hvordan årets sangkonkurrence kunne gennemføres på trods af corona krisen. Et af rygterne har været, at de 41 deltagere optrådte fra deres hjemland via satellit, og andre havde hørt, at Eurovision Song Contest 2020 ville blive udskudt til senere på året. Men ifølge EBU var ingen af disse muligheder holdbare. På nuværende tidspunkt kan vi ikke garantere, at vi ville være i stand til at holde et event af denne størrelse og med så mange involverede senere i år, skriver arrangørerne på deres hjemmeside om beslutningen om ikke blot at udskyde årets konkurrence til en senere dato. Og heller ikke muligheden for, at de deltagende artister optrådte på hjemmebane, var en brugbar løsning, mener EBU.

Eurovision Song Contest har til alle tider haft det formål at bringe delegationer, artister og fans sammen på ét sted og tilbyde en fælles platform, hvor alle artister kan deltage på den samme scene og med den samme mulighed for at stråle, skriver organisationen. Det er første gang i Eurovisions 65 år lange levetid, at en udgave af sangkonkurrencen er blevet aflyst. Ifølge Jon Ola Sand vil man nu arbejde på, at Holland kan være værter for Eurovision Song Contest i 2021.

I fællesskabets og holdåndens tegn i kampen mod coronavirus, så er det vel nu på sin plads at udråbe alle 41 deltagere som vinder af Eurovision Song Contest 2020. Med mindre man ændrer beslutningen om en aflysning til en udsættelse til næste år, og så fortsat med de samme 41 landes bidrag fra i år.

Vi får se...!

Peter, Diskotek Venus< Tilbage