< Tilbage

Ben & Tan vinder i suveræn stil Melodi Grand Prix 202008-03-2020 - 19:57

'YES', er titlen på vindersangen med 61 procent af seernes stemmer!

Det er så vidt jeg husker en af de mest markante sejre i dansk Grandprix historie, at Ben & Tan med hele 61 procent af seernes stemmer i går aftes vandt dansk Melodi Grand Prix med sangen 'YES'. Stort TILLYKKE, skal der lyde herfra. Den klare sejr fremstår tydeligt da andenpladsen som gik til Sander Sanchez med sin sang 'Screens', blot fik 20 procent af seernes stemmer. Og derfra var der blot et point videre ned til Emil, der med sangen 'Ville Ønske Jeg Havde Kendt Dig' indtog tredjepladsen med 19 procent af stemmerne.

Dermed så ramte jeg faktisk plet med to af mine forudsigelser fremført d. 31. januar på udgivelsedagen for årets ti finalesange i Melodi Grand Prix. Det enste fejlskøn var Jasmin, som jeg havde udset til at få en andenplads, men som altså ikke klarede sig videre til Superfinalen, hvilket også har overrasket andre som har fulgt det danske Melodi Grand Prix.

Det skal være vildt

Og under 24 timer efter den sikre sejr, så er planlægningen til Eurovision Semifinalen i Rotterdam d. 14. maj allerede gået i gang. Senest på fredag i den kommende uge skal de hollandske produktionsfolk bag Eurovision have alle oplysninger om Ben & Tans optræden. fortæller Molly Plank, der er produktionsleder på Dansk Melodi Grand Prix og leder af den danske Eurovision-delegation, skriver dr.dk.

Der er særligt to tidligere Eurovision-indslag, der har påvirket Ben & Tan som de gerne vil have elementer af i deres sceneshow. Jeg kunne godt lide The Common Linnets, som var Hollands bidrag fra 2014. De havde en vild kemi og en intensitet på scenen, som jeg gerne vil drage inspiration fra, siger Tan.

Ben har et godt øje til Emmelie de Forrests ’Only Teardrops’. Hun havde et sindssygt fyrværkeri-show og en vildt fed energi. Så en kombination af de to optrædener vil ikke være helt dårligt, siger han. Det skal simpelthen bare blive så vildt som muligt.

Gode chancer for en topplacering

Danmarks Grand Prix-kommentator Ole Tøpholm og Eurovision-ekspert Rasmus Petersen spår Ben & Tans sang 'Yes' gode chancer for at klare sig godt i kampen mod sangene fra de øvrige 40 andre lande i Eurovision. I år er der mange ballader (stille sange) med, og de kan let drukne mellem hinanden. Dér skiller Danmark sig ud, og det kan vise at blive en fordel, lyder vurderingen fra Ole Tøpholm.

Vi er også kun to duoer i et felt af mange solister og grupper. Og vi kender bare hinanden rigtig godt, efter vores deltagelse i X-Factor sidste år. Så jeg håber, at det også kan blive en fordel for os, og at folk forhåbentlig kan mærke den stærke kemi, der er mellem os, supplerer Tan.

Spænding om sejren i Sverige

Og lad mig så slutte af med meldingen om at lige så suverænt at Ben & Tan vandt det danske Melodi Grand Prix, lige så tæt løb var det i den svenske Melodi Festivalen, som også fandt sted i aftes...og MED et kæmpe publikum i Friends Arena ved Stockholm. I Sverige går de hvert år total Grandprix amok, og har indledende runder over seks uger rundt om i Sverige. Det kulminerede i aftes med en storslået finale som næsten var et Eurovision Show værdigt. Med blot én stemme mere end nummer to blev vinderen gruppen The Mamas med sangen 'Move', som bestemt også er en god Grandprix sang.

Jeg kipper herfra med det danske flag, og ønsker Ben & Tan og hele Eurovision-holdet held og lykke og rigtig god arbejdslyst i den kommende uge med at få vendt og drejet en masse gode idéer til hvad der helt sikkert bliver et godt og vildt sceneshow, som Ben & Tan ønsker sig...sæt i gang!

Peter, Diskotek Venus< Tilbage