< Tilbage

Melodi Grand Prix 2020 bliver uden publikum06-03-2020 - 13:22

Frygt for spredning af Coronavirus fører til udelukkelse af publikum.

Det er en højest usædvanlig situation, og ikke sket siden 1965! Men faktum er, at den årlige dyst på at levere den bedste sang som skal repræsentere Danmark ved Eurovision bliver uden publikum. På et pressemøde fredag ved middagstid orienterede Mette Frederiksen om, at myndighederne af frygt for at sprede unødig Coronavirus nu anbefaler at enten aflyse eller udskyde alle større arrangementer med over 1.000 publikummer.

Glæd dig alligevel

Da der er solgt omkring 10.000 billetter til dette års Melodi Grand Prix i Royal Arena, så har vi taget konsekvensen at udelukke publikum fra årets popbrag, lyder den nedslående melding fra talsmand Gustav Lützhøft, skriver dr.dk.

Det giver naturligvis en særlig stemning for sådan et show, men vi kommer stadig til at lave en stor tv-produktion, som vi kan samles om hjemme i stuerne, fastslår han. Det er brandærgerligt på vegne af både den danske Grandprix Fanklub og det øvrige publikums vegne, at skulle skuffe dem. Men vores første prioritet er at holde os til de anbefalinger, vi får fra myndighederne, siger Gustav Lützhøft.

Med snart kun 24 timer til at Dansk Melodi Grand Prix ruller over skærmen, er produktionsholdet bag showet nu i fuld gang med at ændre og rette til i det planlagte program. Men der er ingen grund til bekymring for showets kvalitet af den grund. Vi skal nok få stablet et show på benene, som man roligt kan glæde sig til, forsikrer Gustav Lützhøft.

Grandprix fans ærgrer sig

Og de 200-300 medlemmer af den danske Melodi Grandprix Fanklub forsøger nu at få det bedste ud af de indtrufne omstændigheder med udsigt til ikke at skal opleve Melodi Grand Prix inde i Royal Arena. Det er årets højdepunkt for os fans, så det er da mega ærgerligt, fortæller formand Hanne Bjørn-Klausen.

Fanklubben har arrangeret både for- og efterfest på et hotel i nærheden af Royal Arena, og Hanne Bjørn-Klausen håber nu, at man også kan få lov til at overvære selve showet herfra på nogle storskærme. Og efter 17 års pause med Melodi Grand Prix i København, så var forventningerne skruet i vejret til en sand Folkefest i Royal Arena, men det bliver der altså nu ikke noget af!

Uden fortilfælde...og dog

Det er ifølge Jørgen de Mylius kun sket én gang tidligere i Grandprix historien, at et Melodi Grand Prix har været afholdt uden publikum! Det var helt tilbage i 1965, da der blev afholdt Melodi Grand Prix for 9. gang i Danmark. Men at det var uden publikum, var faktisk helt efter planen. På det tidspunkt fandt man det hos DR ikke nødvendigt med noget publikum, og i stedet blev Melodi Grand Prixet afholdt som en lukket konkurrence i Radiohuset på Rosenørns Allé, og med et dommerpanel anført af Hemming Hartmann-Petersen.

Der var således hverken nogen TV eller radiotransmission af Grandprixet som havde otte deltagende sange. Deltagerne var Birthe Wilke, Daimi, Bjørn Tidmand, Poul Bundgaard og Birgit Bryld som stillede op med hele tre sange. Og det blev Birgit Bryld som vandt med sangen 'For Din Skyld', og som endte på en flot 7. plads ved Eurovision eller det Internationale Melodi Grand Prix, som det hed før i tiden.< Tilbage