< Tilbage

Dansk Melodi Grand Prix 202031-01-2020 - 08:26

Så er årets ti finalesange udgivet - DJ Peter Christensen giver sit bud på Top 3

Årets finalefelt i Dansk Melodi Grand Prix 2020 bliver med både kendte og etablerede navne, og så skal vi også lære nogle nye navne at kende. Lyder den opskrift bekendt? Det er i hvertfald sådan, at det også var til sidste års nationale musikdyst.

Melodi Grand Prix har traditionelt skilt vandene hvert år denne duel på musikalitet eller mangel på samme er rullet over tv skærmene. Og sådan bliver det med garanti også i år. Men som DJ igennem nu foreløbig 40 år, så har jeg naturligt nok interesse for hvad de mon nu har fundet på af sange til Dansk Melodi Grand Prix 2020.

Semifinale i radio og på nettet

Alle ti finalesange er blevet udgivet i dag, fredag d. 31. januar. Det vil dog sige, at fem af sangene allerede har været udsendt som led i en ny grandprix struktur, hvor der har været udsendt en række såkaldt "boblere". Det er blevet kaldt en semifinale, som har kørt på P4 og nettet. På den måde har P4 lyttere været med til at udvælge tre af sangene, og så har to sange fået et "Wildcard" fra en distriktsjury. Så med dagens afsløring af de resterende fem finalesange, så er der nu ti finalesange klar til årets ultimative musikdyst.

Erfarne musikfolk, tidligere X-Factor deltagere og nye navne

Og der er blandt andre bidrag fra den erfarne Sys Bjerre, og duoen Ben & Tan som mødte hinanden ved sidste års X-Factor. Emil Vestergaard Klausen er med på et wildcard, men har ved sangskrivningen fået hjælp af to tidligere vindere, spændende. Jamie Talbot er endnu en tidligere X-Factor deltager som er sluppet gennem nåleøjet på et wildcard. Han blev i 2018 en flot nummer to i X-Factor finalen. Og så vil jeg også fremhæve sangerinden Jasmin Rose, der til daglig studerer på Det Jyske Musikkonservatorium i Aalborg. Hendes sang "Human" er blandt andre skrevet af Lise Cabble, som tidligere har stået bag vindersangene "Only Teardrops" og sidste års vindersang "Love Is Forever".

Hvem vinder Dansk Melodi Grand Prix 2020?

Og hvordan lyder de så? Er der noget grandprix guld gemt, som venter på at blive forløst? Jeg har gennemlyttet alle ti sange, og herunder giver jeg mit bud på Top 3.

Nr. 3

Emil - 'Ville Ønske Jeg Havde Kendt Dig'

Det er slet ikke hvad jeg forbinder med en grandprix sang, men teksten og historien bag sangen er rørende. Sangen handler om Emils farfar som han aldrig har kendt, men hørt så mange gode historier om. Og "Ville Ønske Jeg Havde Kendt Dig" er faktisk indspillet i farfarens sommerhus i Thy. Sangen er skrevet af Emil selv med hjælp fra Gavyn Matthew Bailey, Esben Svane og Tim Schou.

De to sidstnævnte gik selv hele vejen og vandt Dansk Melodi Grand Prix, da de som en del af gruppen A Friend In London sejrede med nummeret 'New Tomorrow' tilbage i 2011.

Nr. 2

Jasmin Rose Ft. RoxorLoops - 'Human'

Her nærmer vi os det jeg vil kalde en god og nutidig grandprix sang. Efter en lidt stille start kommer der fart, fest og farver. 'Human' bringer budskabet om vi er ved at blive mindre menneskelige i en verden præget af teknologi. Lise Cabble er med på sangskriverholdet, og det alene gør at der er gode chancer for en topplacering.

Nr. 1

Ben & Tan - 'Yes'

Det ligger allerede i titlen 'Yes'. Her er efter min bedste overbevisning vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2020. Her får man næsten hele pakken af det, jeg vil kalde en grandprix sang skrevet og fremført lige efter bogen. Efter en lidt stille start, så kommer der et glad og frisk omkvæd lige til at synge med på. Det eneste jeg savner er, at der til slut ikke gåes en tone op. 'Yes' handler om, at kærlighed er grænseløs, og ikke må afvises, fordi det ikke lige passer ind i livsplanerne, og at det måske kommer til at gøre ondt.

Du kan selv lytte til alle sangene fra Dansk Melodi Grand Prix 2020 via dette link til DR's Grandprixside: https://www.dr.dk/event/melodigrandprix/kendte-stjerner-og-helt-nye-navne-her-er-alle-10-sange-i-dansk-melodi-grand

Dansk Melodi Grand Prix 2020 afvikles i år d. 7. marts kl. 20 i Royal Arena, og sendes også på DR 1 og på DRTV.

Peter Christensen

DJ, Diskotek Venus< Tilbage