< Tilbage

Kim Larsens sange fortsætter livet efter hans død30-09-2019 - 16:57

Det er i dag præcis et år siden at Kim Larsen afgik ved døden.

For et år siden, søndag d. 30. september 2018, gik de fleste rundt i den tro, at Danmarks største spillemand - Kim Larsen - var i bedring, efter at han tidligere havde fået konstateret prostatakræft, og var kommet i behandling. Sandheden var desværre en anden, og rigtig mange, inklusive jeg selv, blev chokeret, da nyheden først på søndagen tikkede ind om Kim Larsens død.

Kim Larsen på playlisten

Et år er gået, og jeg kan konstatere at Kim Larsens sange i modsat til ham selv er levende, og har det fortræffeligt. Lige siden min første tid som DJ tilbage i 1980, har Kim Larsens sange stort set været på playlisten ved de fleste fester og events, hvor jeg har været DJ.

Legendarisk LP og film

I aftes viste TV 2 den legendariske film 'Midt Om Natten' fra 1984 (LP'en er fra 1983). Foruden at være en god film, så indeholder lydsporet til 'Midt Om Natten' nogle af de allerstørste Kim Larsen sange. Sange som jeg i det forgangne år efter Kim Larsens død er fortsat med både selv at spille, men der er også kommet mange ønsker fra publikum. Og LP'en 'Midt Om Natten' er fortsat til dato den mest solgte i Danmark.

Ved flere fester i månederne efter Kim Larsens død har jeg også spillet op mod en halv time i træk med udelukkende Kim Larsen sange. Og med den store perlerække af hits som Kim Larsen leverede i specielt 80'erne, så vil Kim Larsens musik fortsætte med at være en del af musikken til de næste mange fester og events, som jeg kommer rundt til med Diskotek Venus.

Kopiband retter ind

Et af landets kopibands som fortolker Kim Larsens sange er 'Peter & De Andre Kopier'. De var ikke langt i deres karriere i starten af 90'erne, da jeg spillede sammen med dem til en stor reception eller *rockception' som det blev kaldt hos Danglas i Viborg. 'Peter & De Andre Kopier' spillede på en stor åben blokvogn med mig placeret lige ved siden af. Allerede dengang havde de set potentialet i Kim Larsens sange. Efter Kim Larsens død har de nu valgt at gå fra nogle lidt mere frie fortolkninger til respektfulde kopier af Kim Larsens sange, fortæller forsanger Peter Molzen til DR.

Samarbejde med mest originale kopi

Et af landets andre kopibands, som nok er det tætteste man kommer den originale Kim Larsen er Kim Larsen Jam med Peter Philipsen som forsanger. Han omgiver sig med nogle af medlemmerne fra tiden med Kim Larsen & Bellami, og det kan høres. Jeg havde tidligere i år fornøjelsen at lave et totalt UDSOLGT halbal med Kim Larsen Jam i Stouby Hallen ved Vejle. Det var en overvældende succes, som vi forsøger at gentage næste år, lørdag d. 29. februar.

Kim Larsen er død - men hans musik lever videre til gavn og glæde ved mange af de kommende fester og events som jeg og Diskotek Venus kommer rundt til - Stol trygt på det!

Minderige hilsner

Peter, Mobil Diskotek Venus< Tilbage